Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Edremit’te yıkımına karar verilen üç okulun yerine hayırsever vatandaşların desteğiyle yenilerinin yaptırılması amacıyla Edremit Kaymakamlığı’nda protokol imza töreni gerçekleştirildi. Okulların bahçe ve peyzaj düzenlemeleri de Edremit Belediyesi tarafından yapılacak.

İmza törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdür Yakup Özbek ve hayırsever vatandaşlar; Mehmet Ertaş, Agah Ferhatoğlu ve Mehmet Çiftçi’nin katılımıyla 3 okulun yeniden yapılmasıyla ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi. Vali Hasan Şıldak yaptığı açıklamada: “ İl ve ilçemizde yeni okullar yapılması ve eğitimde açık oluşmaması için gayret gösteriliyor. Bu kapsamda 3 hayırsever vatandaşımız,  ilçemizde yıkımı gerçekleştirilecek olan 5 okuldan 3’ünün yapımını üstlenerek büyük bir destek sağladılar kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. İmzalanan protokol kapsamında okul yapımı deprem dayanıklılığı olmaması sebebiyle yıkımına karar verilen 5 okulun 3’ü 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu, 12 derslikli Dokuz Eylül Ortaokulu ve 12 derslikli Avcılar Ortaokulu olarak Edremit’e kazandırılacak. Okulların bahçe ve peyzaj düzenlemelerinin yapımıyla ilgili protokole imza atan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, eğitime yapılan yatırımın ülkemizin  en değerli yatırım olduğunu ifade etti. Arslan, “ Deprem dayanıklılığı olmayan 3 okulumuzun yapımını Edremitli hayırsever vatandaşlarımız üstlendi. Çevre, peyzaj ve bahçe düzenlemelerini de Edremit Belediyesi olarak biz üstlenerek eğitime ve geleceğe katkı sağlayacağız. Protokole destek veren Balıkesir Valimiz Hasan Şıldak’a, Edremit Kaymakamımız Ali Sırmalı’ya ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yolun başında söz verdiğimiz gibi eğitime verilen her türlü desteğe ortak olmaya devam edeceğiz” dedi.