Edremit Belediyesi evlenen çiftlere nikah cüzdanıyla birlikte “İstanbul Sözleşmesi” kitapçığı veriyor.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yeni evlenen çiftlere nikah cüzdanıyla birlikte İstanbul Sözleşmesi kitapçığı vererek İstanbul Sözleşmesi’ne verdiği desteği bir kez daha gösterdi. Başkan Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada:  “Ülkemizde ve ilçemizde de son zamanlarda ciddi artış gösteren kadına şiddet ve aile içi şiddetin çözüm anahtarı İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasından geçiyor. Kadına şiddeti bir insan hakkı ihlali ve ayrımcılık türü olarak tanımlayan, hukuki olarak bağlayıcı nitelikte ilk uluslararası belge olan İstanbul Sözleşmesi’ni destekliyorum.  Çiftlerimize hediye ettiğimiz kitapçıkla İstanbul Sözleşmesi’nin önemini göstermek ve toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Çiftlerimizin mutlu beraberliklerinde hem gelini hem de damadı koruyan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmalarını temenni ediyorum” dedi. Edremit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstanbul Sözleşmesi kitapçığında; 2011’de İstanbul’da  ilk imzalayan  ve ilk yasalaştıran  ülkenin Türkiye olduğu “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olarak bilinen İstanbul Sözleşmesi’nin maddeleri yer alıyor. Sözleşmenin dört temel ilkesi olan; kadına yönelik her türlü şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesi kitapçığın içeriğinde  yer alıyor.