TVF Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Edremit Belediyesi Altıonolukspor hazırlık maçında Bulgaristan Süper Ligi ekibi ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Martisa Plovdiv ile Kazakistan Süper Ligi ekibi ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele eden Altay VC Edremit’te konuk ediyor.

Edremit ilçesi birçok alanda olduğu gibi sportif alanda da önemli buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Kadınlar Federasyon Kupası’nın Edremit’e verilmesinin ardından Türkiye Voleybol Federasyonu 1. Ligi ekiplerinden Edremit Belediyesi Altıonolukspor, voleybolda uluslararası turnuvaların başarılı iki ekibini Edremit’te konuk ediyor. Kazakistan Süper Ligi takımlarından Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele eden Altay VC ve Bulgaristan Süper Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden MaritsaPlovdiv hazırlık maçı oynamak üzere Edremit’e geldi.

Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın öncülüğünde Edremit’i sportif anlamda daha ileriye taşımak için çalıştıklarını belirterek “Kadınlar voleybolunun iki önemli takımını Edremit’te konuk ediyoruz. Hem voleybol takımız için önemli bir hazırlık süreci olarak hem de ilçemizin spor ve turizm anlamında tanıtımına önemli katkıları olacak” dedi.

Edremit Belediyesi Altınolukspor Kulübü Başkanı Filiz Sırma Uluç, “Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan’ın destekleri ile ilçemizi 1. Lig’de temsil etmeye devam edeceğiz. Sezon öncesinde Bulgaristan Süper Ligi ekibi ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden MartisaPlovdiv ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele eden Kazakistan Süper Ligi ekibi Altay VC takımları konuğumuz olarak şehrimize geldi. Dünya ve Avrupa Voleybolu’nda önemli başarılar elde eden iki takımı şehrimizde konuk edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.  Güre Atatürk Spor SalonU’ndacoronavirüs salgınına karşı tüm önlemlerimizi alarak her iki konuk takımımızı da en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz. 15-19 Eylül tarihleri arasında oynayacağımız hazırlık maçları Covid-19 pandemisi nedeniyle seyirciye kapalı olacak” dedi.

İlk oynanan hazırlık maçındaki konuk Kazak ekibi Altay VC Edremit Belediyesi Altınolukspor’u 3-1 mağlup etti.