Edremit Belediyesi ilçenin tarihine ışık tutan kültürel değerlere sahip çıkıyor. Bu kapsamda Türk edebiyatının ünlü ismi Sabahattin Ali’nin Edremit’te yaşadığı evi yenileyerek ilçeye kazandırdı.

Edremit Belediyesi Sabahattin Ali Anı Evi projesiyle Kentsel Tasarım ve Mimarı alanında Altın Karınca 2020 Belediyecilik ödülünü almaya hak kazandı.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Hilton Hotel’de düzenlenen  Altın Karınca 2020 Belediyecilik Ödülleri ve Meclis Toplantısı’na katıldı. Edremit Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Sabahattin Ali Anı Evi projesi onlarca proje arasından seçilerek Kentsel Tasarım ve Mimari alanında ödüle layık görüldü. Ödülü, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan aldı. Arslan, “  Edremit’imizin kültür turizmine çok büyük katkı sağlayacağına inandığım Sabahattin Ali Anı Evi’nin hazırlanmasında ve Edremit’e kazandırılmasında emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Ödül törenine ve meclis toplantısına; Edremit Belediye Meclis Üyesi Ertal Küçükaslan, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, Kültür ve Sanat Koordinatörü Uğur Yaşar ve Sosyal Medya Koordinatörü Okay Önder de Başkan Arslan ile birlikte katıldı.