Edremit ilçesinin yüksek kesimleri Kazdağları’nda etkili olan kar yağışına karşı Edremit Belediyesi ekipleri yol açma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Edremit ilçesinde etkili olan kar yağışına karşı ilçenin yüksek kesimleri olan Kazdağları’ndan geçen Edremit-Yenice Karayolunda yol açma ve tuzlama çalışmalarına geceli gündüzlü devam ediyor. Karayolları Müdürlüğü ekiplerine destek olarak Edremit Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de kar temizleme ve kürüme çalışmaları yapıyor.

Etkisini arttıran kar yağışına karşı ekipler Kazdağları’nın Hanlar mevkiinde günün 24 saati çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca yoldan çıkan ve mahsur kalan araçlarda belediye ekipleri tarafından kurtarılıyor. Vatandaşlara kumanya dağıtılıyor.

Yetkililer vatandaşları zincirsiz veya kış lastiği olmadan yola çıkmamaları hususunda uyarıyor. Jandarma ekipleri zincirsiz ve çeki halatı olmadan yola çıkılmasına izin vermiyor. Kar yağışının birkaç gün daha bölgede etkisini sürdürmesi bekleniyor.