Edremit Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kentin dört bir yanını gezen kortej vatandaşa 19 Mayıs ruhunu yaşattı.

Pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı balkonlarda kutlandı. Edremit Belediyesi ekipleri, EKMOK (Edremit Motosiklet Kulübü) ve EDOR (Edremit Off Road Kulübü) kortej eşliğinde gezerek kentlilerin bayramını kutladı.

Altınoluk’tan yola çıkan bayram korteji marşlar eşliğinde tüm ilçeyi dolaştı. Kentliler, korteji balkonlarına ve camlarına astıkları ay yıldızlı Türk Bayrağı’yla karşıladı. Coşkulu anların yaşandığı bayram kutlaması kentliler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğle saatlerinde başlayan kortej, akşam İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından da kenti dolaşmaya devam etti. 19 Mayıs korteji Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

19:19’da İstiklal Marşı Okundu

Edremit Belediyesi, 19 Mayıs 1919 tarihine dikkat çekmek için kentlileri saat 19:19’da balkonlarından İstiklal Marşı okumaya davet etti. Belediye hoparlörlerinden yayınlanan İstiklal Marşımıza, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan eşi Oya Arslan ile birlikte evinin balkonundan eşlik etti. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan yaptığı açıklamada: “ 19 Mayıs ruhunu hiçbir olumsuzluk yok edemiyor. 2 yıldır pandemi nedeniyle bir arada olamasak da aynı duygu ve coşkuyu yaşıyoruz. Bu bayram meydanlarımızı, sokaklarımızı coşkuyla dolduramadığımız son bayramımız olsun. Bir arada kutlayacağımız bayramlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.