Kazdağları’nın en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız anısına Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen “31. Güre Sarıkız Hayrı” Sarıkız’ın yaşadığına inanılan Güre Mahallesi Kavurmacılar mevkiinde yapıldı.

Edremit’e bağlı Güre-Kavurmacılar Mahallesi’nde yaşadığına inanılan halk arasında en yaygın şekilde bilinen efsanelerden birisi olan Sarıkız anısına, Edremit Belediyesi tarafından 31.’si düzenlenen anma etkinlikleri ve hayrı yapıldı. Kavurmacılar mevkiinde Sarıkız anısına mevlit okunması ile başlayan hayırda geceden hazırlanan kazanlar dolusu yemek ve şerbetler katılan vatandaşlara ikram edildi. Sabah saat 12.00’de başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden etkinlik için Güre Mahallesi’nden Kavurmacılar mevkiine otobüs seferleri düzenlendi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Kazdağları’nın ve ilçemizin en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız anısına 30 yıldır süregelen geleneksel hayrımızı gerçekleştirdik. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapamadığımız Sarıkız hayrında yine vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Gelip, katılan hayrımıza ve dualarımıza eşlik eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.