Edremit Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Edremit Belediyesi Veterinerlik Birimi tarafından Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde “Yeni Hayvan Hakları Yasası” içeriği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer’in yaptığı toplantıda, İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner HekimiMehmet Atakan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Veteriner HekimiErtan Şenol, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner HekimiTuncay Dönmez ve Edremit Belediyesi Veteriner İşleri Sorumlusu Veteriner Hekim Mustafa Ilga sokaklarda yaşayan hayvanlar ve hakları ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Uzmanlar; hayvanların ticareti, yasaklar, İl Hayvanları Koruma Kurulu, mali destek, eğitici yayınlar, hayvanat bahçeleri, cezalar başlıkları altında katılımcılara bilgi verdi. Hayvanseverlerin ilgiyle takip ettiği bilgilendirme toplantısı interaktif şekilde devam etti. Soru-cevap şeklinde devam eden toplantı tamamlandıktan sonra Edremit Belediyesi tarafından katılımcılara mama hediye edildi.