Türkiye Özel Sporcular Eğitim Derneği (TÖSSED) işbirliğiyle düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye 40. Yıl etkinliklerinin 15. durağı Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (Tössed) tarafından Zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye, Edremit ilçesinde gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 15 Şehir, 25 Etkinlik sloganı ile gerçekleştirilen etkinliklerin 15. durağı Güre Atatürk Spor Salonu’nda 44 özel sporcu, 20 partner, 8 antrenör ve 2 hakemin katılımı gerçekleştirildi.

Özel Sporcular Oyunlarında antrenörler, öğretmenler ve gönüllülerin yanı sıra Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor kulübü altyapı sporcuları da partner olarak yer aldı.

Özel sporcuların partner sporcularla bir araya geldiği özel olimpiyatlarda mücadele gün boyu sürdü.

Etkinlik sonunda sporculara ödülleri Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, Özel Olimpiyatlar Etkinlik Koordinatörü Ali Üredi, Spor Direktörü Kerem İlgün, Edremit Sorumlusu Hikmet Ercan, Edremit Belediyesi Kültür Müdürü Cumhur Dokur tarafından verildi.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, “Özel sporcuları antrenman, müsabaka ve sosyal etkinliklerde bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, özel çocuklarımızın toplumla ilişkilerini güçlendirmek ve başarılarına daha fazla şahit olabilmek amacıyla bu oyunların önem taşıdığını vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.