Edremit ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı. Şehit Hamdibey Meydanı’nda başlayan programa katılan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan öğretmenlerin gününü kutladı.

Edremit ilçesinde Öğretmenler Günü kutlama programı Şehit Hamdibey Meydanı’nda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın programda Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde devam eden programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile birlikte, emekli olan öğretmenlere şeref belgesi Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş tarafından verildi. Şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer verdi. Öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi ve öğretmenler günü dolayısıyla hazırlanan video gösterimi sunuldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü programı öğretmenler tarafından yapılan müzik dinletisiyle son buldu. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Her daim izinde olduğumuz Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aklı ve bilimi kendine rehber edinerek sonsuz özveriyle aydınlık nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.