Edremit Belediyesi yapılan uyarılara rağmen kaldırılmayan kaçak yapıları tespit edip kaldırılması yönünde çalışma başlattı. Zeytinli ve Kızılkeçili çayı üzerindeki kaçak yapılar ekiplerce yıkıldı.

Edremit ilçesinde yapılan uyarılara rağmen kaldırılmayan dere kenarındaki kaçak yapılar kaymakamlık ve belediyenin koordinasyonunda yıkılarak kaldırıldı. Altınkum ve İkizçay Mahallelerinde dere yatakları üzerindeki olası taşkınlarda tehlike oluşturan baraka ve benzeri yapıların kaldırılması yönünde geçtiğimiz hafta tebligat ve anonslar yapılmıştı. Çay kenarlarındaki ortak kullanım alanlarının tekne bağlama gerekçesi izinsiz kurulan yapılar Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin desteğiyle kaldırıldı. 09.09.2006 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Dere Yatakları ve Taşkınlar konulu Başbakanlık Genelgesi gereği; olası taşkınlarda can ve mal kaybının en az seviyede gerçekleşmesi için Kızılkeçili ve Zeytinli çaylarındaki tekne bağlama yerleri ve diğer yapıların, Edremit Kaymakamlığı koordinasyonunda Edremit Belediyesi tarafından uygulama yapıldı. Tebligat süresi içerisinde yapılan uyarılara rağmen kaldırılmadığı tespit edilen yapıların yıkımı ekipler tarafından gerçekleşti.