Edremit Belediyesi 15. Yağlı Pehlivan Güreşleri Gece güreşi olarak düzenlenen organizasyonda başpehlivanlığı Serhat Gökmen kazandı.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlene 15. Geleneksel Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tuzcumrat Mahallesi Çamcı yolu üzerinde ki Güreş Arenası’nda gerçekleştirildi. Sembol, Minik, Teşvik, Ayak, Tozkoparan, Deste Küçük boy, Deste Orta boy, Deste Büyük boy, Küçük Orta Küçük boy, Küçük Orta Büyük boy, Büyük Orta boy, Başaltı ve Başpehlivanlık olmak üzere 13 ayrı kategoride toplam 400 güreşçi mücadele etti. Başpehlivanların olduğu kadar diğer kategorilerde ki mücadeleler de izleyenler tarafından heyecanla izlendi.

Finalde rakibi Kaan Kaya’yı mağlup eden Serhat Gökmen Edremit Güreşlerinin Başpehlivanı oldu. Recep Kara ve Semih Turgut üçüncülüğü paylaştı.

Tüm kategorilerde dereceye giren sporculara madalyaları Edremit Belediye Başkan Vekili Neriman Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Tayfun Gerkuş, Ahmet Herdan ve Metin Tunçer, Meclis Üyeleri Cemil Karabıyık, Nezahat Salon, Metin Aktaş tarafından  verildi. Pehlivanların yağlanmasında yaklaşık 200 litre zeytinyağının kullanıldığı güreşlerin gelecek yılki ağalığını iş insanı Ali Baydar üstlendi. Güreşlerde Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin davul zurna ekibi de görev yaptı.