Sivas Olaylarının 24. Yılında Yaşamını Yitirenler Edremit’te Anıldı

“Sivas Katliamı için adalet istiyoruz”

Sivas Katliamı’nın 24’üncü yıldönümü nedeniyle Edremit’in Akçay Mahallesi’nde anma programı düzenlendi. Programa siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da katıldı.

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu yaşamını yitiren 35 kişi, yapılan katliamın 24’üncü yıl dönümünde Edremit’te anıldı. Edremit’in Akçay kordon mevkiinde kortej yürüyüşüyle başlayarak Akçay meydanında sona eren yürüyüşün ardından Madımak Oteli’nde çıkarılan yangında yaşamlarını yitiren 35 kişinin isimleri okundu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte şiirler okunurken günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Türkiye’nin aydınlık yüzlerini yitirdiğini belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Madımak’ta yitirdiğimiz canlarımızın anısına Akçay’da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sivas’ta yaşanan bu olayı unutmadık, unutturmayacağız. Madımak’ı unutmak vicdanları yok saymaktır” dedi.