Edremit’in Tarihi Yaşatılıyor

Edremit’in tanınmış isimlerinden merhum  İsmet Molva ve ailesine ait eşyalar, Edremit A. Sıdıka Etnografya Müzesi’nde ölümsüzleşecek.

Edremit’in köklü ailelerinden 1926’da Edremit’te doğan ve 19 Haziran 2019 tarihinde  93 yaşında vefat eden Yüksek Mimar İsmet Molva’nın yaşamı boyunca özenle koruduğu kendisine ve ailesine ait, önemli etnografik değeri olan eşyalar; eşi Sumru Molva, çocukları Engin, Dilek ve Ahmet Molva tarafından Edremit Belediyesi Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'ne bağışlandı. 80 kalem eşya ve 133 kitaptan oluşan bağış, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından müze envanterine kaydettirildi. Yaptığı değerli bağıştan dolayı Sumru Molva’ya teşekkürlerini ileten Başkan Arslan, “Bugüne kadar Molva ailesi tarafından özenle korunarak günümüze ulaşmış bu kıymetli eşyalar, Edremit’in etnografik yapısını yansıtarak ilçemizin  kültürel tanıtımına katkı sağlayacak. Kattıkları önemli değer için Edremit halkı adına Molva ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Molva ailesinin bağışladığı değerli  eşyalar bundan sonra Edremit Belediyesi tarafından korunarak A.Sıdıka Erke Müzesi’nde ziyaretçilerle buluşacak. 

HABER GALERİ