Kamuoyuna Duyurulur
Kamuoyuna Duyurulur

Edremit Belediyesi ve şahsımın sanata ve sanatçıya saygı, özen ve desteği tüm kamuoyunun malumudur. Bu hususta en önemli tanığımız saygı değer Edremitliler ve bölgemizdeki sanatçılardır.
Dün akşam Altınoluk Amfi Tiyatroda sahne alan Sibel Can’ın konserinde yaşanan olay dolayısıyla bu açıklamayı siz kıymetli halkımıza yapmayı zaruri gördüm. Konseri dinlemeye gelenler arasında bulunan CHP Balıkesir Milletvekilimiz Fikret ŞAHİN’in kendisine çiçek takdim ederek hoşgeldiniz demek istemesine red yanıtının verilmesini üzülerek duydum. Bu gayet normal, olması gereken, sanata duyarlı her bölgede rutin kabul edilen bir temsil görevidir. Reddedilmesini CHP’li bir Belediye Başkanı olarak hazmedemeyişim neticesinde, yalnızca menajerine bu durum ile ilgili duyduğum üzüntüyü dile getirmek istediğimi belirtmem neticesinde özel korumalar ve menajer tarafından engellenip, güvenlik tedbirinin ötesinde şahsıma yönelik "fedai" gibi tutum takınmasına maruz bırakıldım. Vekilimize gösterilen kabul edilemez tutumun aynı şekilde bana da hiç nazik olmayan söz, hareket ve eylemlerde bulunulması üzerine böyle bir olay yaşanmıştır. Üstelik bu da yetmezmiş gibi kabahatlerini örtmek için şahsıma yönelik "sarhoştu" şeklinde algılara başvurmuşlardır. Bu mesnetsiz, kesinlikle doğru olmayan ve kasıtlı olarak yapılan ithamı reddediyor, bu haysiyet cellatlığında doğru hükmü halkımızın vicdanına bırakıyorum.
Bunun karşısında kendimi savunmuş olsam da hem konseri dinlemeye gelen halkımızın önünde böyle bir görüntü meydana gelmesinden hem de Edremit halkının bir temsilcisi olarak yaşadığımız bu olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyorum.
Fedailere karşı duruşumuzun da hiçbir zaman değişmediğini bundan sonra da değişmeyeceğinin altını birkez daha çizerek tüm kamuoyuna saygılarımı iletiyorum.

Selman Hasan Arslan
Edremit Belediye Başkanı
 

HABER GALERİ