Güre'de Bulunan Jeotermal Sistem İle İlgili Kamuoyu Açıklaması

Güre’de bulunan jeotermal sistem ile ilgili Belediyemiz aleyhine yapılan algı kampanyası gerçeği yansıtmamakta olup vatandaşlarımızın konuyla ilgili doğru bilgiye sahip olmaları için bu açıklamayı yapmak zaruri hale gelmiştir.

Güre Çağdaş Eğitim Vakfı (GÜRÇAĞ) ile (Mülga) Güre Belediyesi arasında imzalanan 28.10.1999 tarih, 23 sayılı Meclis kararı ile Termal Suyun Isısının kullanım hakkı 22 yıllığına GÜRÇAĞ Vakfına verilmiştir. Sözleşme süresi yasal olarak 28.10.2021 tarihinde sona erdiğinden söz konusu jeotermal tesisin Vakıf tarafından 28.10.2021 tarihinde  Belediyemizin kullanımına iyi ve çalışır halde devredilmesi gerekmekteydi. Ne yazık ki bütün iyi niyetimize rağmen bu tarihe kadar vakıfça devir işlemi yapılmamış olup kamunun hizmet yapması da engellenmiştir.

Yaşanacak kamu zararının önüne geçmek adına 14.09.2022 tarihinde Belediyemizce yapılacak mühürleme işlemi Jeotermal Sistemin mühürlenmesi ya da kuyuların mühürlenmesi işlemi değildir. 4729 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğine göre yapılacak Güre Mah. Kaplıca Cad. No:9 adresindeki Güre Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi Vakfı’nın ısı merkezi ve idari binasının mühürlenme işlemidir.

Bilinmesi gerekir ki; Güre’de bulunan jeotermal sistem (konut ısıtması ve otellere verilen kaplıca suyu) bir bütün olduğundan gerek otellerin gerek ısınma sezonu yaklaştığından vatandaşların mağduriyet yaşamaması Belediyemizin önceliğidir. Bu yüzden,  “Jeotermal Sistemin” çalışır olarak bırakılması ve vatandaşın mağdur olmamasının sağlanması vakıftan istenmiştir. Belediyemizce devir alınan Jeotermal Sistem, Belediyemiz tarafından işletilmeye devam edecek ve önceliğimiz her zaman olduğu gibi yine vatandaşlarımızın memnuniyeti olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

HABER GALERİ